Cursussen

7 maart 2019

We delen graag onze opgedane en beschikbare kennis met u. Kennis delen betekent immers ook nieuwe kennis opdoen. Cursussen zijn een mooie manier voor u en voor ons team om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en kennis.

We organiseren regelmatig zelf, of met andere organisaties cursussen over ecologie. Ook geven we in-company cursussen en trainingen. Een greep uit de cursussen die we recent gegeven hebben vindt je hieronder:

Werken met een batdetector

Een weekend lang krijgen beginnende en ervaren vleermuisonderzoekers training in het gebruik van een batdetector. Hiermee worden vleermuizen opgespoord en gedetermineerd. Deze cursus wordt gegeven door Peter Twisk. Peter heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het vleermuisonderzoek. Meer informatie en aanmelden cursus ‘werken met een batdetector‘.

Natuurwetgeving binnen gemeenten

Medewerkers van gemeenten die zijn betrokken bij ruimtelijk ordening vragen zich vaak af hoe zij bij een nieuwe ontwikkeling moeten omgaan met (beschermde) flora en fauna. Door onze cursus van een halve dag bij de gemeente in huis te volgen krijgen zij hierover voldoende basiskennis aangeboden.

Sander Bok, gemeente Lansingerland: “Het doel van deze cursus was ervoor zorgen dat mijn collega’s begrip en basiskennis over Natuurwetgeving hebben. Daar heeft de cursus ruimschoots aan bijgedragen.

Vleermuizen en Planologie

Tijdens deze cursus leren opdrachtgevers en opdrachtnemers hoe in een planologisch proces rekening gehouden kan worden met vleermuizen. Deze cursus wordt georganiseerd door de Zoogdiervereniging. Johannes Regelink, directeur van Regelink Ecologie & Landschap, is een van de cursusleiders.

Workshop herkennen potentiële vleermuiswaarden

Tijdens deze cursus leren cursisten hoe potentiële vleermuiswaarden herkend kunnen worden. Deze cursus wordt georganiseerd door de Zoogdiervereniging. Johannes Regelink, directeur van Regelink Ecologie & Landschap, is een van de cursusleiders.

Landelijk
Een van onze regionale adviseurs
Vestiging: Landelijk Mail ons Bel ons Het team
Chris Driessen
Chris Driessen
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Peter Twisk
Peter Twisk
Vestiging: Oost-Brabant Mail mij Bel mij
Thijs Molenaar
Thijs Molenaar
Vestiging: Achterhoek - Twente Mail mij Bel mij
Mischa van der Hout
Mischa van der Hout
Vestiging: Flevoland - Overijssel Mail mij Bel mij
Marlien de Voogd
Marlien de Voogd
Vestiging: Noord-Holland - Utrecht Mail mij Bel mij
Annemarie van Leeuwen
Annemarie van Leeuwen
Vestiging: Fryslân - Groningen Mail mij Bel mij
Mirthe Wiltink
Mirthe Wiltink
Vestiging: West-Nederland Mail mij Bel mij
Arthur Hoffmann
Arthur Hoffmann
Vestiging: Noord-Holland - Utrecht Mail mij Bel mij
Adri Clements
Adri Clements
Vestiging: West-Brabant - Zeeland Mail mij Bel mij
Miranda Berghuis
Miranda Berghuis
Vestiging: Fryslân - Groningen Mail mij Bel mij
Femke Pakbier
Femke Pakbier
Vestiging: Limburg Mail mij Bel mij