16 februari 2018

Even voorstellen: Annemarie van Leeuwen

Sinds kort is Annemarie van Leeuwen projectleider bij Regelink Ecologie & Landschap. Annemarie gaat voor ons aan de slag in de regio Noord-Nederland

Annemarie studeerde milieukunde in Wageningen. Daarna werkte ze onder andere als docent en onderzoeker bij Aeres Hogeschool Dronten. Daar gaf ze les in biologie en scheikunde gerelateerde vakken. Ook hield ze zich bezig met onderzoek naar de verwerking van mest tot duurzame energiebron. Toen ze zich realiseerde dat dit vooral een manier is om de intensieve veehouderij in stand te houden, koos ze een andere richting: Agro-ecologie.

In Friesland, waar Annemarie woont, is goed te zien dat intensieve landbouw tot verarming van het platteland leidt. Het Engels raaigras strekt zich uit tot aan de horizon en weidevogels worden steeds zeldzamer. Dit is niet wat we moeten willen, vindt Annemarie. Daarom streeft ze in haar werk naar een biodiverser landelijk gebied. Ze is blij dat ze deze ambitie nu in haar eigen regio kan realiseren.

Landelijk
Algemene contactgegevens
Vestiging: Landelijk Mail ons Bel ons Het team
Annemarie van Leeuwen
Annemarie van Leeuwen
Vestiging: Friesland Mail mij Bel mij
Marlien de Voogd
Marlien de Voogd
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Mieuw van Diedenhoven
Mieuw van Diedenhoven
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Adri Clements
Adri Clements
Vestiging: Zeeland Mail mij Bel mij
Stefan van Schaik
Stefan van Schaik
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Annemieke Kolvoort
Annemieke Kolvoort
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Rens Hensgens
Rens Hensgens
Vestiging: Limburg Mail mij Bel mij
Anna Luijten
Anna Luijten
Vestiging: Gelderland Mail mij Bel mij
Chris Driessen
Chris Driessen
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Mischa van der Hout
Mischa van der Hout
Vestiging: Flevoland Mail mij Bel mij
Eva Henrard
Eva Henrard
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Thijs Bosch
Thijs Bosch
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij