30 april 2020

Even voorstellen: Niki Wensink

Niki Wensink nam een hele aanloop voordat ze kwam waar ze wilde zijn: ecoloog worden. We hopen dat ze bij Regelink Ecologie en Landschap helemaal op haar plek zit. Maak kennis met onze nieuwe collega in Noord-Holland.

Sociaal met een groen hart, omschrijft ze zichzelf. Goede opties op het mbo met biologie had je eigenlijk niet, vond ze, en dus begon Niki haar carrière ‘sociaal’, in de luchtvaartdienstverlening. Vrij snel ging het toch kriebelen. En waarom zou ze het eigenlijk niet kunnen? Ze haalde haar havo-diploma, toen dat voor het vwo en vertrok naar de Vrije Universiteit. Na acht jaar had ze haar master-diploma ecologie op zak.

Praktisch werken

Niki werkte als ecoloog bij stichting Waterproef en daarna als projectleider bij een agrarisch natuurvereniging. Ze hoopt bij Regelink te vinden wat ze in haar vorige baan miste: het praktische, lekker naar buiten en projecten draaien van A tot Z. “Uiteindelijk heeft die weg van mbo naar universiteit me zeker gevormd. Wetenschap om de wetenschap past niet bij mij. Ik ben veel praktischer, zoek echt de nut en de noodzaak van waar ik mee bezig ben.”

Economie en ecologie

Haar interesse richt zich vooral op het snijvlak van ecologie en economie: “In onze wereld gaan de ontwikkelingen snel en draait alles om geld. Ik zie het als uitdaging om natuur daar in te passen. Ik ben ervan overtuigd dat economie en ecologie elkaar niet hoeven te bijten, mits je goede regelgeving maakt. Bij agrarisch natuurbeheer zie je eigenlijk heel goede voorbeelden: boeren zoeken een economisch perspectief, de provincie wil iets met weidevogels en met goede afspraken kun je dan heel mooie dingen opzetten.”

Bewustwording

“De vrijheid bij Regelink spreekt me aan, dat je kunt doen wat bij je past. Wat ik ook leuk vind: je werkt met opdrachtgevers die niet altijd ecoloog zijn. Ik heb laatst tijdens een quickscan een opdrachtgever meegenomen, die wel eens wilde weten waar je dan op let. Je kunt iemand echt wat leren en bewust maken van de natuur om ons heen, dat geeft veel voldoening.”

Landelijk
Algemene contactgegevens
Vestiging: Landelijk Mail ons Bel ons Het team
Annemarie van Leeuwen
Annemarie van Leeuwen
Vestiging: Friesland Mail mij Bel mij
Marlien de Voogd
Marlien de Voogd
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Mieuw van Diedenhoven
Mieuw van Diedenhoven
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Adri Clements
Adri Clements
Vestiging: Zeeland Mail mij Bel mij
Stefan van Schaik
Stefan van Schaik
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Annemieke Kolvoort
Annemieke Kolvoort
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Rens Hensgens
Rens Hensgens
Vestiging: Limburg Mail mij Bel mij
Anna Luijten
Anna Luijten
Vestiging: Gelderland Mail mij Bel mij
Chris Driessen
Chris Driessen
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Mischa van der Hout
Mischa van der Hout
Vestiging: Flevoland Mail mij Bel mij
Eva Henrard
Eva Henrard
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Thijs Bosch
Thijs Bosch
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij