22 augustus 2014

Factsheet: ecologisch beekherstel

Door grootschalige ‘normalisatie’ werden in het verleden veel beken uit het oogpunt van waterbeheersing ‘verbeterd’.
Voor de ecologische waarden en karakteristieke levensgemeenschappen van onze laaglandbeken was dit een ramp. Gelukkig begon twee decennia terug het besef te groeien dat de Nederlandse laaglandbeken belangrijke watertypen voor de natuur zijn. Dit leidde tot kennisontwikkeling en beekherstelprojecten. Toch zijn de ecologische resultaten van deze herstelprojecten vaak teleurstellend en zijn er maar weinig succesvolle voorbeelden.
Hoe krijg je een beek die niet alleen op visueel aspect fraai geworden is, maar een beek waarin ook de bijbehorende ecologische waarden weer terug keren? Dat staat uitgelegd in onze nieuwe Factsheet ecologisch beekherstel.
Ecologisch beekherstel
Deze factsheet is opgesteld in samenwerking met hydromorfoloog Roy Laseroms.

Landelijk
Algemene contactgegevens
Vestiging: Landelijk Mail ons Bel ons Het team
Annemarie van Leeuwen
Annemarie van Leeuwen
Vestiging: Friesland Mail mij Bel mij
Marlien de Voogd
Marlien de Voogd
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Mieuw van Diedenhoven
Mieuw van Diedenhoven
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Adri Clements
Adri Clements
Vestiging: Zeeland Mail mij Bel mij
Stefan van Schaik
Stefan van Schaik
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Annemieke Kolvoort
Annemieke Kolvoort
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Rens Hensgens
Rens Hensgens
Vestiging: Limburg Mail mij Bel mij
Anna Luijten
Anna Luijten
Vestiging: Gelderland Mail mij Bel mij
Chris Driessen
Chris Driessen
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Mischa van der Hout
Mischa van der Hout
Vestiging: Flevoland Mail mij Bel mij
Eva Henrard
Eva Henrard
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Thijs Bosch
Thijs Bosch
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij