9 mei 2016

Filmpje: werken met een batdetector

Bij onderzoek naar vleermuizen is een batdetector tegenwoordig een onmisbaar hulpmiddel. Zowel vrijwilligers als beroepskrachten maken er veelvuldig gebruik van. Een batdetector zet de ultrasone geluiden van vleermuizen om naar voor ons hoorbare geluiden. Is er een vleermuis in de buurt dan hoor je een serie tikjes. Met wat oefening is het mogelijk soorten van elkaar te onderscheiden. Maar is dat moeilijk? Is het voldoende te weten op welke frequentie je een vleermuis hoort, of komt er meer bij kijken?
Om diegenen die belangstelling hebben een detector aan te schaffen een indruk te geven wat er voor nodig is vleermuissoorten te onderscheiden heeft Peter Twisk een filmpje gemaakt. Daarin worden de eerste beginselen van het werken met een detector uitgelegd.

Landelijk
Algemene contactgegevens
Vestiging: Landelijk Mail ons Bel ons Het team
Annemarie van Leeuwen
Annemarie van Leeuwen
Vestiging: Friesland Mail mij Bel mij
Marlien de Voogd
Marlien de Voogd
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Mieuw van Diedenhoven
Mieuw van Diedenhoven
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Adri Clements
Adri Clements
Vestiging: Zeeland Mail mij Bel mij
Stefan van Schaik
Stefan van Schaik
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Annemieke Kolvoort
Annemieke Kolvoort
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Rens Hensgens
Rens Hensgens
Vestiging: Limburg Mail mij Bel mij
Anna Luijten
Anna Luijten
Vestiging: Gelderland Mail mij Bel mij
Chris Driessen
Chris Driessen
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Mischa van der Hout
Mischa van der Hout
Vestiging: Flevoland Mail mij Bel mij
Eva Henrard
Eva Henrard
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Thijs Bosch
Thijs Bosch
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij