23 februari 2011

FloraFaunaCheck.nl pilot gestart!

De huidige praktijk moet anders, we moeten van een re-actieve houding naar een pro-actieve houding. Dat is de gedachtegang die wij hadden bij het ontwikkelen van de online applicatie FloraFaunaCheck.nl. Met behulp van de online applicatie is het mogelijk gegevens van grootschalige inventarisaties beschikbaar te maken voor iedereen. We zijn gestart met een pilot met de gemeente Pijnacker-Nootdorp.
Op dit moment wordt de gehele gemeente geïnventariseerd op de mogelijke aanwezigheid van beschermde soorten. Het detailniveau waarop dit plaats vindt is dusdanig dat van ieder object (bijvoorbeeld een gebouw, boom of watergang) de mogelijk aanwezige soorten bepaald zijn. Deze data wordt vervolgens ontsloten via FloraFaunaCheck.nl.

 

Tijdens de werkzaamheden in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

 

Een vervolg op het bepalen van de potentie is het daadwerkelijk inventariseren van de aan- of afwezigheid van mogelijk aanwezige beschermde soorten. Hierna is voor veel ingrepen geen afzonderlijk onderzoek (met de nodige tijdsbeslag) meer noodzakelijk.
Wil uw organisatie ook gebruik maken van FloraFaunaCheck.nl om grootschalige inventarisatie gegevens toegankelijk te maken? Neem dan contact op.

Landelijk
Algemene contactgegevens
Vestiging: Landelijk Mail ons Bel ons Het team
Annemarie van Leeuwen
Annemarie van Leeuwen
Vestiging: Friesland Mail mij Bel mij
Marlien de Voogd
Marlien de Voogd
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Mieuw van Diedenhoven
Mieuw van Diedenhoven
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Adri Clements
Adri Clements
Vestiging: Zeeland Mail mij Bel mij
Stefan van Schaik
Stefan van Schaik
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Annemieke Kolvoort
Annemieke Kolvoort
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Rens Hensgens
Rens Hensgens
Vestiging: Limburg Mail mij Bel mij
Anna Luijten
Anna Luijten
Vestiging: Gelderland Mail mij Bel mij
Chris Driessen
Chris Driessen
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Mischa van der Hout
Mischa van der Hout
Vestiging: Flevoland Mail mij Bel mij
Eva Henrard
Eva Henrard
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Thijs Bosch
Thijs Bosch
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij