31 maart 2010

Geen mitigatie- en compensatieplan zonder onderzoek

Voor het vervaardigen van goede mitigatie- en compensatieplannen is het noodzakelijk te weten welke soorten en functies gebruikmaken van de situatie voordat de ingreep plaatsvindt. Zonder een goed beeld daarvan is het niet mogelijk een plan op te stellen waarmee voorkomen wordt dat de Flora- en faunawet overtreden wordt. Vaak krijgen wij dan de volgende vraag: “Als er nu vanuit gegaan wordt dat alle potentieel aanwezige soorten en functies aanwezig zijn en we mitigeren die, dan is het toch in orde?”.
Dan antwoorden wij: “Dat kan niet. Het is niet mogelijk alle potentieel voorkomende soorten en functies te mitigeren. Bovendien kan hiermee niet voorkomen worden dat de gunstige staat van instandhouding van een soort in het geding komt. Ook dat is een voorwaarde om een plan tot uitvoer te mogen brengen”.

Landelijk
Algemene contactgegevens
Vestiging: Landelijk Mail ons Bel ons Het team
Annemarie van Leeuwen
Annemarie van Leeuwen
Vestiging: Friesland Mail mij Bel mij
Marlien de Voogd
Marlien de Voogd
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Mieuw van Diedenhoven
Mieuw van Diedenhoven
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Adri Clements
Adri Clements
Vestiging: Zeeland Mail mij Bel mij
Stefan van Schaik
Stefan van Schaik
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Annemieke Kolvoort
Annemieke Kolvoort
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Rens Hensgens
Rens Hensgens
Vestiging: Limburg Mail mij Bel mij
Anna Luijten
Anna Luijten
Vestiging: Gelderland Mail mij Bel mij
Chris Driessen
Chris Driessen
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Mischa van der Hout
Mischa van der Hout
Vestiging: Flevoland Mail mij Bel mij
Eva Henrard
Eva Henrard
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Thijs Bosch
Thijs Bosch
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij