14 april 2021

Laat de roofvogels maar komen: extra nesten voor de boomvalk

UPDATE 22 JUNI: er zijn ondertussen meerdere koppels bij de nesten gesignaleerd! 

Laat de roofvogels maar komen: de gemeente Den Haag is er klaar voor. Collega Adri Clements plaatste onlangs nieuwe boomvalknesten, in vijf bomen verspreid door de stad. Na hun overwintering in Afrika komen de gevleugelde gasten binnenkort in een gespreid nestje voor hun broedseizoen.

Graag geziene gasten

Den Haag telt al jaren zo’n vier à vijf boomvalkparen. De boomvalk is een bijzondere en schaarse soort. Daarom wil de gemeente deze zo goed mogelijk behouden. De aanwezigheid van de boomvalk zegt ook iets over de ecologische kwaliteit van de stadsnatuur. Daarnaast is deze soort één van de graadmeters van de biodiversiteit in de stad. Adri vertelt: “Door het plaatsen van extra nesten houden we het nestaanbod voor boomvalken op peil, zodat ze elk jaar blijven terugkomen.”

Bekijk de reportage van het Haagse Groen

Een journalist van het Haagse Groen liep mee met Adri tijdens de plaatsing van de boomvalknesten en maakte een reportage. Lees en bekijk meer over dit project.

Landelijk
Algemene contactgegevens
Vestiging: Landelijk Mail ons Bel ons Het team
Annemarie van Leeuwen
Annemarie van Leeuwen
Vestiging: Friesland Mail mij Bel mij
Marlien de Voogd
Marlien de Voogd
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Mieuw van Diedenhoven
Mieuw van Diedenhoven
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Adri Clements
Adri Clements
Vestiging: Zeeland Mail mij Bel mij
Stefan van Schaik
Stefan van Schaik
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Annemieke Kolvoort
Annemieke Kolvoort
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Rens Hensgens
Rens Hensgens
Vestiging: Limburg Mail mij Bel mij
Anna Luijten
Anna Luijten
Vestiging: Gelderland Mail mij Bel mij
Chris Driessen
Chris Driessen
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Mischa van der Hout
Mischa van der Hout
Vestiging: Flevoland Mail mij Bel mij
Eva Henrard
Eva Henrard
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Thijs Bosch
Thijs Bosch
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij