16 oktober 2017

Regelink op radio en TV!

Afgelopen weekend was Regelink Ecologie & Landschap twee keer in de media. Eerst was Judith op de radio te horen in Vroege Vogels over de ‘Vleermuisvilla’ in Monster. ’s Avonds was er op TV aandacht voor onze webapplicatie FloraFaunaCheck.nl in een uitzending van De Monitor.

Vleermuisvilla in Vroege Vogels.

Judith voor de ‘Vleermuisvilla’ tijdens de opnamen voor Vroege Vogels.


In Monster staat een hele bijzondere brug. In deze brug, de Vlotwateringsbrug, zijn namelijk onderkomens voor vleermuizen gemaakt. Alleen moesten de vleermuizen de weg naar hun nieuwe onderkomen nog wel weten te vinden.
Na twee jaar wachten, waren er nog steeds geen vleermuizen gesignaleerd. Daarom hebben we er een BatLure (een lok apparaat voor vleermuizen) opgehangen om zo de vleermuizen naar hun nieuwe onderkomen te lokken. En met succes, want onlangs zijn de eerste vleermuiskeutels gevonden!
Onze collega Judith geeft in Vroege Vogels verdere tekst en uitleg over de  getroffen maatregelen om de vleermuizen naar deze speciale brug te lokken. Het hele interview is terug te luisteren op de website van Vroege Vogels.
Wil je meer weten over onze werkzaamheden bij de Vlotwateringsbrug? Neem dan contact op met Judith Slagt

FloraFaunaCheck.nl in De Monitor

Zondagavond besteedde onderzoeksprogramma De Monitor weer aandacht aan het dossier ‘Dier en Bouw’.  In dit dossier doen ze onderzoek naar het spanningsveld tussen ruimtelijke ontwikkelingen en beschermde flora en fauna.

FloraFaunaCheck.nl in de uitzending van De Monitor


In de uitzending stond in een case de vraag centraal of de gemeente had kunnen weten of er beschermde flora en/of fauna aanwezig was. De programmamakers werden door verschillende ecologen getipt op onze webapplicatie FloraFaunaCheck.nl als middel om een check uit te voeren of er (potentieel) beschermde soorten aanwezig waren op de locatie waar bouwplannen waren! De hele uitzending van De Monitor is terug te kijken via Uitzending Gemist.

Over FloraFaunaCheck.nl

Op www.FloraFaunaCheck.nl is op basis van actuele verspreidingsgebieden en typologieën van groeiplaatsen en leefgebieden, een inschatting gemaakt van de mogelijke aanwezigheid van beschermde flora en fauna.
Hiervoor  worden de gegevens uit speciaal daartoe uit te voeren grootschalige inventarisaties opgenomen. Deze inventarisaties vinden bijvoorbeeld plaats op gemeenteniveau. Het bij iedere nieuwe ingreep opnieuw uitvoeren van quickscans en andere kleine onderzoeken wordt daarmee voorkomen. Ook kan met FloraFaunacheck.nl op een proactieve manier met flora en fauna worden omgegaan. Voor zowel de gemeente, als voor initiatiefnemers is dit een handig hulpmiddel voor het toetsen van omgevingsvergunningen.
Wilt u meer weten over FloraFaunaCheck.nl? Neem dan contact op met Chris Driessen.
 

Landelijk
Algemene contactgegevens
Vestiging: Landelijk Mail ons Bel ons Het team
Annemarie van Leeuwen
Annemarie van Leeuwen
Vestiging: Friesland Mail mij Bel mij
Marlien de Voogd
Marlien de Voogd
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Mieuw van Diedenhoven
Mieuw van Diedenhoven
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Adri Clements
Adri Clements
Vestiging: Zeeland Mail mij Bel mij
Stefan van Schaik
Stefan van Schaik
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Annemieke Kolvoort
Annemieke Kolvoort
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Rens Hensgens
Rens Hensgens
Vestiging: Limburg Mail mij Bel mij
Anna Luijten
Anna Luijten
Vestiging: Gelderland Mail mij Bel mij
Chris Driessen
Chris Driessen
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Mischa van der Hout
Mischa van der Hout
Vestiging: Flevoland Mail mij Bel mij
Eva Henrard
Eva Henrard
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Thijs Bosch
Thijs Bosch
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij