25 maart 2013
Samenwerking met Jasja Dekker Dierecologie: 1 + 1 = 3
Samen lossen ze uw vragen ten aanzien van natuurbeheer of ruimtelijk ordening op door een combinatie van degelijk veldwerk, juridische kennis en een wetenschappelijke benadering.
Jasja Dekker is een dierecoloog met een achtergrond als wetenschappelijk onderzoeker. Na een studie biologie in Wageningen en een promotie aan foerageergedrag van konijnen werkte Jasja 6 jaar als projectleider bij de Zoogdiervereniging. Hier gaf hij onder andere leiding aan de populatiemonitoringsprogramma’s en deed onderzoek aan effecten van jacht op gedrag van hoefdieren en ruimtelijk gedrag van de ingekorven vleermuis, grootoorvleermuizen en de eikelmuis. Al in 2007 werkten Johannes Regelink en Jasja Dekker bij de Zoogdiervereniging samen naar onderzoek van deze soorten.
In januari 2012 besloot hij voor zichzelf te beginnen als Jasja Dekker Dierecologie. En onder de naam Jasja Vliegt maakt hij van luchtfoto’s met behulp van vlieger of onbemand vliegtuigje. Jasja: “Samenwerken met het team van Regelink Ecologie & Landschap betekent dat ik natuurbeheerders en beleidsmakers nog beter van dienst kan zijn. We leveren op wetenschap gestoeld onderzoek en advies, waarbij de praktische toepasbaarheid nooit uit het oog wordt verloren.”
Johannes Regelink: “Wij zijn een team van veldecologen die gedegen veldwerk uitvoeren en specialistische juridische kennis in huis hebben. Jasja’ wetenschappelijk achtergrond sluit naadloos aan bij het bestaande team.”
Regelink Ecologie & Landschap en Jasja Dekker Dierecologie vormen samen een hecht team met ervaring in veldwerk, soortenkennis en wetenschappelijke analyse dat gerapporteerd wordt met heldere en duidelijke schrijfstijl. Samen met u kunnen we het complete onderzoeksproces doorlopen: van vraagarticulatie, het veldonderzoek, de analyse en het uitschrijven van uitkomsten tot het beschrijven hoe met de uitkomsten uw beheer of beleid verbeterd kunnen worden. Daarbij is Jasja bevoegd om onderzoek uit te voeren dat valt onder de Wet op Dierproeven, zoals het nemen van haarmonsters of huidpuncties voor DNA-onderzoek, het afnemen van bloed, of het inbrengen van transponders.