9 februari 2021

Terugblik op geslaagde sollicitatiedag: wie versterkt ons flexteam?

Het is hard nodig: uitbreiding van ons flexteam! Binnenkort starten meerdere collega’s als projectmedewerker ecologie. Zij gaan ons ondersteunen tijdens de piekmomenten in het veldseizoen en werken mee aan lopende projecten. Op 2 februari deden dertien kandidaten mee aan de sollicitatiedag, in de vorm van een online kennismakingsbijeenkomst. Collega Annemieke Kolvoort blikt terug op een geslaagde dag.

Regelink Ecologie & Landschap werkt het hele jaar met een flexteam. Dit bestaat meestal uit startende ecologen en pas afgestudeerden.

Annemieke: “Bij ons krijg je de kans veel werkervaring op te doen. Je krijgt intensieve begeleiding en neemt de verantwoordelijkheden die bij je passen. Op deze manier helpen we mensen opleiden, krijgen we in drukke tijden het werk gedaan en kunnen regelmatig mensen doorstromen naar ons vaste team als adviseur of projectleider.”

Casus: aan de slag

Alle kandidaten kwamen tijdens de bijeenkomst op 2 februari ‘samen’ in Teams. Na een voorstelrondje ging iedereen in groepjes aan de slag met een casus. Ze kregen foto’s van een wijk te zien. Een deel van de woningen hier zou gesloopt worden en plaatsmaken voor nieuwbouw.

Ecologisch adviesbureau

Hoe werk je samen?

Annemieke: “De vraag die ze kregen, was: welke stappen doorloop je om de aanwezige flora en fauna in kaart te brengen en te beschermen? En welke vragen stel je aan de opdrachtgever? We focusten ons hierbij niet zozeer op: geeft iedereen de juiste antwoorden? We letten meer op enthousiasme, eigen initiatief en samenwerking. Dat vinden we erg belangrijk.”

Anders dan anders

In de middag volgden de ‘speeddates’: in een kwartier kon elke kandidaat nog wat beter kennismaken met Regelink Ecologie & Landschap en al hun vragen stellen. Annemieke vertelt: “ We organiseren vaker zulke sollicitatiedagen voor het flexteam. Dit jaar was het vanzelfsprekend anders dan anders. Normaal zien we elkaar ‘in het echt’, inclusief borrel aan het einde van de dag. Zo kan je als kandidaat natuurlijk wat gemakkelijker de sfeer proeven. Hoe dan ook: ook online is het hartstikke goed gegaan. We kijken terug op een geslaagde dag.”

Meer weten? Houd onze website in de gaten

Binnenkort laten we je via blogs kennismaken met de nieuwe collega’s die starten in het flexteam. Wie dat zijn, blijft nog even een verrassing: de selectieprocedure is nog in volle gang.

Wil je ook deel uitmaken van het flexteam van Regelink Ecologie & Landschap? Houd onze website in de gaten voor toekomstige vacatures.

Collega gezocht: ervaren projectleider met hart voor natuur

Op dit moment hebben we wél een andere vacature openstaan: ga jij ons versterken als ervaren projectleider? Bekijk de vacature en solliciteer!

Landelijk
Algemene contactgegevens
Vestiging: Landelijk Mail ons Bel ons Het team
Annemarie van Leeuwen
Annemarie van Leeuwen
Vestiging: Friesland Mail mij Bel mij
Marlien de Voogd
Marlien de Voogd
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Mieuw van Diedenhoven
Mieuw van Diedenhoven
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Adri Clements
Adri Clements
Vestiging: Zeeland Mail mij Bel mij
Stefan van Schaik
Stefan van Schaik
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Annemieke Kolvoort
Annemieke Kolvoort
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Rens Hensgens
Rens Hensgens
Vestiging: Limburg Mail mij Bel mij
Anna Luijten
Anna Luijten
Vestiging: Gelderland Mail mij Bel mij
Chris Driessen
Chris Driessen
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Mischa van der Hout
Mischa van der Hout
Vestiging: Flevoland Mail mij Bel mij
Eva Henrard
Eva Henrard
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Thijs Bosch
Thijs Bosch
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij