11 juli 2011

Video: invliegende gewone dwergvleermuizen!

Tijdens onze gemeente brede inventarisatie (in het kader van FloraFaunaCheck.nl) in de gemeente Pijnacker-Nootdorp vinden we heel erg veel verblijfplaatsen van de gewone dwergvleermuis. ’s Ochtends als de gewone dwergvleermuizen weer in hun verblijfplaats (bv. een gewoon woonhuis) vliegen zwermen vleermuizen eerst een lange tijd. Ze vliegen dan naar de invliegopening toe, tikken hem soms aan en vliegen weer weg. Dat tot soms wel 1 uur lang. Waarschijnlijk heeft dit tot functie om ook andere vleermuizen te laten weten dat ze vannacht vandaag hier gaan slapen. Als geluid hoort u onze batdetector, een elektronisch kastje dat de ultrasone ecolocatie geluiden van vleermuizen omzet naar voor ons hoorbare geluiden.
Het spectakel is op onderstaand filmpje goed te zien, het filmpje is opgenomen met een mobiele telefoon en is dus van beperkte kwaliteit.

Landelijk
Algemene contactgegevens
Vestiging: Landelijk Mail ons Bel ons Het team
Annemarie van Leeuwen
Annemarie van Leeuwen
Vestiging: Friesland Mail mij Bel mij
Marlien de Voogd
Marlien de Voogd
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Mieuw van Diedenhoven
Mieuw van Diedenhoven
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Adri Clements
Adri Clements
Vestiging: Zeeland Mail mij Bel mij
Stefan van Schaik
Stefan van Schaik
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Annemieke Kolvoort
Annemieke Kolvoort
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Rens Hensgens
Rens Hensgens
Vestiging: Limburg Mail mij Bel mij
Anna Luijten
Anna Luijten
Vestiging: Gelderland Mail mij Bel mij
Chris Driessen
Chris Driessen
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Mischa van der Hout
Mischa van der Hout
Vestiging: Flevoland Mail mij Bel mij
Eva Henrard
Eva Henrard
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Thijs Bosch
Thijs Bosch
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij