25 januari 2021

Aan de slag als projectleider? Zo is ‘t om bij ons te werken

Bij Regelink Ecologie & Landschap zijn we op zoek naar een nieuwe collega: een enthousiaste, ervaren projectleider. Welke eigenschappen heb je nodig om jouw werk bij ons tot een succes te maken? En hoe is het eigenlijk om bij ons aan de slag te gaan? Collega’s Annemarie van Leeuwen en Arthur Hoffmann vertellen.

Annemarie is projectleider, onder meer in de regio Friesland. Wat ze zo mooi vindt aan haar werk? “De brug zijn tussen het team en de opdrachtgever, dat is altijd weer een uitdaging. Ik vind het geweldig om een team als geheel goed draaiende te houden. En zo samen iets moois neer te kunnen zetten voor opdrachtgevers. Ik zet bij een project de grote lijnen uit, zodat mijn collega’s vervolgens kunnen doen waar ze goed in zijn én wat ze leuk vinden. Zodat ze kunnen groeien.”

Ze vervolgt: “Met dit werk heb je veel mensen nodig. Je moet het daarom leuk vinden om met verschillende types om te gaan: bij de opdrachtgever en natuurlijk intern. In je eigen team vind je vaak een mix van jongere collega’s, en juist meer ervaren krachten.”

Alle fases meekrijgen

Arthur werkt voornamelijk als projectleider in de regio Utrecht. Hij vindt het interessant dat je elke fase van een project meekrijgt. “Van de offerte tot het veldwerk en de uiteindelijke uitwerking: ik ben overal bij betrokken. Al die aspecten samen, dat maakt het zo leuk. Die feeling houden met de praktijk vind ik erg belangrijk.”

Je inzetten voor duurzame klantrelaties

In je werk kunnen vooruitkijken is essentieel. Annemarie: “Je moet het bredere proces kunnen doorzien. Vraag jezelf af: waar maak ik de opdrachtgever blij mee? Soms worden we eerst voor een klein deel van een project ingeschakeld. Dan doen we bijvoorbeeld een quickscan. Maar daarna is de opdrachtgever nog niet klaar. Hoe kunnen we hem verder helpen? Neem de opdrachtgever hierin mee. Dit levert een duurzame klantrelatie op.”

Jezelf inhoudelijk verdiepen: dat mag altijd

Organisatietalent is in deze functie belangrijker dan dat je alles van de inhoud kent. Annemarie: “De mogelijkheden zijn er zeker wél om je verder inhoudelijk te verdiepen. Je kiest bij ons de projecten waarbij je interesse ligt. Komt er iets voorbij over een onderwerp dat je leuk lijkt, maar waarvan je minder weet? Dan mag je je daar zeker in vastbijten. Voor bepaalde expertises schakel je andere collega’s in. Zo leer je weer bij.”

Ecologisch advies geven

Plekje in een hechte organisatie

Bij ons wonen de collega’s verspreid door het land. Ze werken veelal vanuit huis of op de locatie van de opdrachtgever. Arthur vertelt: “Natuurlijk werk je veel direct samen met je team. En we hechten er ook veel waarde aan om regelmatig samen te komen met álle collega’s. Zo organiseren we jaarlijks meerdere teamdagen en -weekenden. Dan spreek je elkaar in een andere setting. Hopelijk kunnen we dit in 2021 allemaal weer snel fysiek organiseren.”

Neem je vrijheid

Bij Regelink Ecologie & Landschap werken we volgens het principe van gespreid leiderschap: er is geen directeur of management. Arthur: “Iedereen is gelijkwaardig. We zijn allemaal echte doeners, bij ons kun je snel schakelen. Dit betekent ook dat er veel ruimte is voor eigen initiatief en daadkracht. Dus heb je een idee dat niet alleen jou, maar ook de organisatie verder brengt? Dien ‘t in! Grote kans dat je de vrijheid krijgt om het idee in de praktijk te brengen.”

De vrijheid uit zich ook in het volgende: bij ons mag je niet alleen werken aan opdrachten bij bestaande opdrachtgevers, maar ook eigen projecten werven. Arthur vertelt: “Het gaat hierbij vooral om kansen zien: zie je een geschikt project voor ons? Ga er proactief op af en zorg dat je een goed verhaal overbrengt. Het gaat erom dat we de opdrachtgever ondersteunen én kunnen bijdragen aan de natuur. Dat is iets wat al onze collega’s delen: de liefde voor het groen. Hiervoor moet je wat extra’s willen betekenen. Dan zit je bij ons zeker goed.”

Benieuwd naar de vacature?

Word jij straks onze nieuwe projectleider? Bekijk de vacature en solliciteer!

Welke projecten doen jouw collega-projectleiders?

Wil je een inkijkje in de projecten waar Annemarie en Arthur aan werken? Lees meer over:

Landelijk
Algemene contactgegevens
Vestiging: Landelijk Mail ons Bel ons Het team
Annemarie van Leeuwen
Annemarie van Leeuwen
Vestiging: Friesland Mail mij Bel mij
Marlien de Voogd
Marlien de Voogd
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Mieuw van Diedenhoven
Mieuw van Diedenhoven
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Adri Clements
Adri Clements
Vestiging: Zeeland Mail mij Bel mij
Stefan van Schaik
Stefan van Schaik
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Annemieke Kolvoort
Annemieke Kolvoort
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Rens Hensgens
Rens Hensgens
Vestiging: Limburg Mail mij Bel mij
Anna Luijten
Anna Luijten
Vestiging: Gelderland Mail mij Bel mij
Chris Driessen
Chris Driessen
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Mischa van der Hout
Mischa van der Hout
Vestiging: Flevoland Mail mij Bel mij
Eva Henrard
Eva Henrard
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Thijs Bosch
Thijs Bosch
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij