30 oktober 2023

Aan de slag als veldmedewerker tijdens je studie – Jefta vertelt over zijn ervaring

Vorig jaar vertelde Jefta al over zijn ervaringen als veldmedewerker in het flexteam van Regelink. Toen in combinatie met zijn hbo-opleiding. Inmiddels studeert Jefta aan de universiteit, en heeft hij zijn studie afgelopen veldseizoen opnieuw goed kunnen combineren met het werken bij Regelink.

Gericht op het vak en een persoonlijke sfeer

Jefta begint zijn verhaal over hoe hij een jaar geleden bij Regelink terechtkwam: Na mijn baan bij een supermarkt was ik op zoek naar een werkplek die beter aansloot bij mijn interesse in de natuur. Naast mijn studie en eerdere ervaringen met klussen voor andere ecologische adviesbureaus, wilde ik graag vakgericht aan de slag in de praktijk. Via LinkedIn stuitte ik op een vacature voor veldmedewerker bij Regelink Ecologie & Landschap, gericht op vleermuisonderzoek. De bekendheid van Regelink en de persoonlijke sfeer spraken me direct aan.

Hoe werken bij Regelink bijdraagt aan zijn studie

Het werken bij Regelink heeft op diverse manieren positief bijgedragen aan zijn studie, vertelt Jefta: Met name het feit dat ik mijn studie kon bekostigen door daadwerkelijk bezig te zijn met mijn vak, was buitengewoon prettig. In het laatste jaar van mijn vorige opleiding had ik aanzienlijk meer vrije tijd, waardoor de combinatie van studeren en werken bij Regelink uitstekend verliep.

Een groot voordeel is dat je de theoretische kennis die je op school hebt opgedaan, met betrekking tot bijvoorbeeld natuurwetgeving en ecologisch advies, direct in de praktijk kunt toepassen. Het draagt niet alleen bij aan het ontwikkelen van vaardigheden zoals soortenkennis en monitoring, wat van onschatbare waarde is, maar vormt ook een waardevolle aanvulling op het reguliere curriculum van gemiddelde hbo- of universitaire studies.

De praktijk als welkome afwisseling

Momenteel, op de universiteit, ervaart Jefta vooral een sterk theoretisch karakter van de studie. In de praktijk bezig zijn met bijvoorbeeld het inventariseren van vleermuizen, het observeren van gierzwaluwen en het uitvoeren van SNL monitoring, vormt dan een welkome afwisseling. Het biedt een tastbare connectie met het veld, wat ervoor zorgt dat je de theorie in een breder perspectief kunt plaatsen.

Kickstart je carrière

Een belangrijk aspect is dat het werk bij Regelink een waardevolle bijdrage levert aan je cv en netwerk, vertelt Jefta. Tijdens mijn zoektocht naar een geschikt onderwerp voor mijn thesis aan de universiteit, ervaarde ik veel waardering voor mijn cv en de buitenschoolse ecologische activiteiten waarmee ik bezig was.

Hoewel het voor mijn persoonlijke carrièredoelen niet direct relevant was, gezien mijn voorkeur niet uitgaat naar een vast dienstverband bij een ecologisch adviesbureau, ben ik ervan overtuigd dat het voor veel studenten een mooie manier kan zijn om hun kansen op werk binnen de ecologie aanzienlijk te vergroten. Het biedt de gelegenheid om te netwerken binnen deze branche en tegelijk praktijkervaring op te doen, wat door veel bedrijven als een grote meerwaarde wordt gezien.

Ook als veldwerker aan de slag?

Jefta wil vooral meegeven dat zijn werk bij Regelink hem veel ervaring heeft gebracht en daarnaast ook nieuwe vriendschappen: heb je een passie voor de natuur en vind je het niet erg om ‘s avonds of ‘s nachts te werken? Dan is dit werk ook echt wat voor jou. Je hoeft nog niet alles te weten en kunt juist veel leren door te doen!

In het voorjaar hebben we weer veldmedewerkers voor ons flexteam nodig! Word jij onze nieuwe collega?

Landelijk
Algemene contactgegevens
Vestiging: Landelijk Mail ons Bel ons Het team
Annemarie van Leeuwen
Annemarie van Leeuwen
Vestiging: Friesland Mail mij Bel mij
Marlien de Voogd
Marlien de Voogd
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Mieuw van Diedenhoven
Mieuw van Diedenhoven
Vestiging: Utrecht Mail mij Bel mij
Adri Clements
Adri Clements
Vestiging: Zeeland Mail mij Bel mij
Stefan van Schaik
Stefan van Schaik
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Annemieke Kolvoort
Annemieke Kolvoort
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Rens Hensgens
Rens Hensgens
Vestiging: Limburg Mail mij Bel mij
Anna Luijten
Anna Luijten
Vestiging: Gelderland Mail mij Bel mij
Chris Driessen
Chris Driessen
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij
Mischa van der Hout
Mischa van der Hout
Vestiging: Flevoland Mail mij Bel mij
Eva Henrard
Eva Henrard
Vestiging: Noord Brabant Mail mij Bel mij
Thijs Bosch
Thijs Bosch
Vestiging: Landelijk Mail mij Bel mij